browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Nyheter

Forhåndsbestill spesialutgaven: “Lakselordene i Lågendalen” lanseres 7. oktober!

Mange har tatt kontakt og spurt om boka, pris og hvor den kan kjøpes, når den lanseres 7. oktober. I tillegg til de ordinære utgavene, som vil koste 500 kroner, produseres det 35 nummererte spesialutgaver. Disse kommer i egen boks, får et mer eksklusivt uttrykk, og enten du selv vil ha et samlerobjekt i bokhylla … Continue reading »

Categories: Bøker, Foredrag, Laksefiske, Lakselordene, Nyheter | Leave a comment

Tony Hayter død

Sent i går kveld kom meldingen fra gode venner i England, om at forfatter og historiker Tony Hayter er død. Med hans bortgang, har fluefiske-verden mistet en viktig bidragsyter til dokumentasjonen av 1800- og 1900-tallets fluefiskerevolusjon i Storbritannia og, ikke minst, det triveligste selskapet man kan tenke seg på fisketur!  Navnet er nok ukjent for … Continue reading »

Categories: Nyheter, Ørretfiske | Leave a comment

Respektløs oppførsel av norsk “eventyrer”

    En reise til Canadas villmark står høyt oppe på min “to do”-liste. Store fiskeopplevelser, fantastisk natur, en fair sjanse for å møte bjørn og andre dyr, er en forlokkende kombinasjon. Derfor gledet jeg meg stort til serien “Vill i hjertet” på TV2, som fulgte den selverklærte “eventyreren” Tonje Blomseth og hennes kjæreste på … Continue reading »

Categories: Forvaltning, Nyheter, Refleksjoner, Utlandet | Leave a comment

Foredrag i vinter?

De siste 15 årene har jeg holdt en rekke foredrag, både i Skandinavia, Storbritannia, Frankrike og USA. De ulike foredragene handler i hovedsak om flotte naturopplevelser og fluefiske i inn- og utland, etter både ørret, sjøørret og laks. Men i noen av dem er historie, reiselyst og møter med andre kulturer de viktigste ingrediensene. Så, er du medlem i en … Continue reading »

Categories: Foredrag, Nyheter | Leave a comment

Slutt å sutre

  Akkurat som flåtefiskerne i Lågen, høster kilenotfiskerne uforholdsmessig mye villaks. Uten skam forsyner et lite antall personer seg grovt av en av havets flotteste ressurser. Det har jeg ekstremt liten sans for. I en artikkel NRK publiserte i dag, sutrer leder i Norges Fiskarlag, Kjell Ingebrigsten, over de relativt strenge reglene sjølaksefiskerne må forholde … Continue reading »

Categories: Forvaltning, Nyheter, Refleksjoner | Leave a comment

Helt naturlig

Jeg har vokst opp med de fantastiske filmene til naturfotografen Arne Nævra. Derfor er det litt stas å få legge kommentar på familieserien “Helt naturlig”, som kommer på NRK1 neste år.  Gled dere til flotte naturopplevelser i skog og fjell, sammen med Jan Grønseth og familien.  

Categories: Nyheter | Leave a comment

Slutt for Fluefiske

Synd, men sant. I mange år har utgivelsen av Fluefiske vært en fin påsketradsjon, men i år maktet ikke gutta bak, Pål Mugaas og Vilhelm Thilsesen, å få de økonomiske endene til å møtes. Konkurransen om annonsekronene er tøff, og med et stadig bredere digitalt tilbud er markedet for de gamle, gode magasinene i dag begrenset. … Continue reading »

Categories: Artikler, Nyheter | Leave a comment