browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Sjøørretfiske

Vestlandets perler

Norge er velsignet med en rekke flotte sjøørret- og lakseelver. Noen er berømte og ettertraktede. Andre er mindre kjente og man kan slippe til for en billigere penge. I sommer har jeg besøkt flere av disse elvene. Jeg har lyst til å dele noen korte rapporter og bilder med dere, forhåpentligvis til glede og inspirasjon … Continue reading »

Categories: Foredrag, Laksefiske, Sjøørretfiske, Stemninger | Leave a comment

Årets første

Endelig. Endelig en smak av vår. Sol, varme, de første blomstene, hjemvendte trekkfugler og ikke minst sultne sjøørreter. Tilbrakte det aller meste av den nydelige helgen vi nettopp har lagt bak oss, ute og langs kysten i Sandefjord og Larvik, sammen med Dyveke. Temperaturen passerte 20 grader med god margin, og som ventet har sjøørreten … Continue reading »

Categories: Sjøørretfiske | Leave a comment

Sjøørretjakt i Emån

Endelig var det min tur! Å fiske herregårds-valdet i Emån, sør i Sverige, har vært en drøm i mange år. Jeg har lest artikler og bøker, studert bilder og filmer av diger sjøørret, lært om kongelige, fluefiske-profiler og andre besøkende, vært nysgjerrig på Ulfsparre-familiens fargerike karakterer og, naturligvis, og fantasert om den vakre elva, omkranset av store, gamle eiketrær … Continue reading »

Categories: Sjøørretfiske, Utlandet | Leave a comment

Mörrum

Mörrum, sør i Sverige, er kjent for diger sjøørret og laks. Den tradisjonsrike sesongåpningen, hvor et kanonskudd avfyres ved “Home Pool”  presis klokka 9, er en virkelig høydare hos naboen i øst. Jeg var blant de 200 sportsfiskerne som i år deltok på festen. Fredag 18. mars setter jeg og pappa oss i bilen. Vi haiker med … Continue reading »

Categories: Laksefiske, Sjøørretfiske, Utlandet | Leave a comment

Kuling i (flue)kastene

Den er blant verdens flotteste elver – Lærdal. Så klar, at det å fiske i den er som å fiske i et akvarium.  Dessuten renner den gjennom et ubeskrivelig vakkert landskap, virkelig et postkort verdig. Selv bomturen til Lærdal i helgen var faktisk blant sesongens høyepunkt. For å gjøre en tre dager lang historie kort: Det blåste hatter og halm, … Continue reading »

Categories: Laksefiske, Sjøørretfiske | Leave a comment

Jawohl

Det er ikke så ofte jeg tipser om andre fluefiskeblogger og -nettsteder, selv om jeg absolutt burde det. For det er definitvt mange dyktige og morsomme stangsvingere der ute. Men i dag kan jeg ikke la være å oppfordre dere til å besøke Mikael Engström og lese hans fantastiske historie “Jawohl”. Kort og godt noe … Continue reading »

Categories: Refleksjoner, Sjøørretfiske | Leave a comment

Spawning sea trout

What a privilege it is to have several, local streams where you can watch sea trout spawn. Fantastic! I’ll let the pictures speak for themselves. Watching… …there’s one… …two more… …and meanwhile on the bottom…  

Categories: English, Sjøørretfiske | Leave a comment