browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Stemninger

Spennende dager i Søråa

Jeg har med skam å melde aldri fisket laks i Trøndelag – før årets reise til Høylandet og Søråa. Det ble, skulle det vise seg, en svært positiv opplevelse og planene om å returnere i 2018 er allerede lagt. Her er en rapport fra turen – som kanskje gir inspirasjon til å tenke nytt kommende laksesesong? Vekkerklokka ringer tidlig. Det … Continue reading »

Categories: Laksefiske, Stemninger | Leave a comment

Idyll i mai

Mai er en fantastisk måned! Naturen våkner for alvor til liv, og når skogsveiene hjemme i Lardal endelig åpner for sesongen, går det ikke mange dagene før jeg reiser opp til det lille favorittvannet mitt. Selv om det bare huser ørret i relativt beskjeden størrelse, koser jeg meg stort på myrene rundt vannet. Fiskene vaker … Continue reading »

Categories: Stemninger, Ørretfiske | Leave a comment

Fasan på besøk

Jeg har alltid vært interessert i fugler. Ekstra moro er det når de lokale fasanene kommer på besøk for å rydde opp etter småfuglenes solsikke-søling. Kunne nok bidratt til noen dusin nye fasanhalenymfer, denne flotte hannen, men hagefasanene lar jeg være i fred.  

Categories: Stemninger | Leave a comment

Sjelfulle penselstrøk

Fluefiske kan være kunst. Kunst i den forstand at det perfekte kastet er en nytelse å se på. I den forstand at den gamle splitcane-stanga representerer et ypperlig håndverk. Men fluefiske kan være kunst i tradisjonell betydning også. Jonas Ignell har gjort hobby til levebrød. Med pensel og blikk for detaljer formidler han fluefiske til … Continue reading »

Categories: Artikler, Stemninger | Leave a comment

Stille ved Lågen

Høsten er en fin tid. Den klare lufta, de intense fargene. Været kan være grått, trist, kaldt og vått. Men det kan også være aldeles glitrende. På Stubben, en av de klassiske hølene i Numedalslågen, er sportsfiskerne borte for i år. Sesongen er over. Men du verden så fint det er å rusle der på … Continue reading »

Categories: Stemninger | Leave a comment

Kom deg til fjells

Jeg har et litt ambivalent forhold til høsten. På den ene siden er det litt trist at sesongen er på hell og at vi går noen måneders mørketid i møte.  På den andre siden er høsten en veldig fin tid å gå i fjellet på! Særlig oktober, etter de første frostnettene, er flott. Lufta er frisk, … Continue reading »

Categories: Stemninger | Leave a comment

Colours of spring

These photos don’t need further comments, really. Spring! Disse bildene trenger ingen kommentarer, egentlig. Vår!

Categories: English, Stemninger | Leave a comment