browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Refleksjoner

Respektløs oppførsel av norsk “eventyrer”

    En reise til Canadas villmark står høyt oppe på min “to do”-liste. Store fiskeopplevelser, fantastisk natur, en fair sjanse for å møte bjørn og andre dyr, er en forlokkende kombinasjon. Derfor gledet jeg meg stort til serien “Vill i hjertet” på TV2, som fulgte den selverklærte “eventyreren” Tonje Blomseth og hennes kjæreste på … Continue reading »

Categories: Forvaltning, Nyheter, Refleksjoner, Utlandet | Leave a comment

Til minne om Jan Sekander

Skjorta er strøket. Kanskje litt nøyere enn vanlig. Dressen henger klar og skoene er pusset. I morgen går turen til Sverige. Ikke for å jakte ørret eller laks – men for å hedre en fluefisker. For å minnes en pioner. For å ta farvel med en venn. 14. juli gikk Jan Sekander bort. Han sovnet … Continue reading »

Categories: Refleksjoner | Leave a comment

Godt nytt fluefiskeår!

Da blir dagene sakte, men sikkert lysere, vi går mot en ny fluefiskesesong og jeg gleder meg til nye, fine naturopplevelser i 2016. Ønsker dere alle et riktig godt nytt år. Kanskje vi sees ved en bredd eller et vann i år?  

Categories: Refleksjoner | Leave a comment

Manglende etikk i Lågen

Sesongen i Numedalslågen er på hell, og jeg håper i likhet med andre sportsfiskere i elva å lande en augustlaks før moroa er over for i år. Men i sommer har jeg sett flere eksempler på oppførsel blant sportsfiskerne som ikke bare provoserer, men som bør få konsekvenser for personene det gjelder. Nylig viste jeg to britiske … Continue reading »

Categories: Laksefiske, Refleksjoner | Leave a comment

Slutt å sutre

  Akkurat som flåtefiskerne i Lågen, høster kilenotfiskerne uforholdsmessig mye villaks. Uten skam forsyner et lite antall personer seg grovt av en av havets flotteste ressurser. Det har jeg ekstremt liten sans for. I en artikkel NRK publiserte i dag, sutrer leder i Norges Fiskarlag, Kjell Ingebrigsten, over de relativt strenge reglene sjølaksefiskerne må forholde … Continue reading »

Categories: Forvaltning, Nyheter, Refleksjoner | Leave a comment

Det meningsløse laksefisket

Jeg skulle aldri fiske laks. Ørretjakt i inn- og utland stjal nok tid. Men planen gikk i dass. Ordentlig i dass. Dårlige venner ledet meg inn i fristelse. Jeg innser jeg er fortapt – og la disse ord være til skrekk og advarsel for andre som flørter med tanken om å bli laksefisker. Det er … Continue reading »

Categories: Laksefiske, Refleksjoner | Leave a comment

Godt nytt år!

  Kjære alle sammen, Det er bare timer igjen av 2014 og tiden er inne for å ønske dere et riktig godt nytt år! Takk for det gamle, og vær forsiktig med fyrverkeri i kveld. Har forresten oppdatert artikkelarkivet med gammel moro om fluefiske både i Norge og utenlands. Håper dere finner noe av interesse … Continue reading »

Categories: Refleksjoner | Leave a comment