browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Refleksjoner

Godt nytt fluefiskeår!

Da blir dagene sakte, men sikkert lysere, vi går mot en ny fluefiskesesong og jeg gleder meg til nye, fine naturopplevelser i 2016. Ønsker dere alle et riktig godt nytt år. Kanskje vi sees ved en bredd eller et vann i år?  

Categories: Refleksjoner | Leave a comment

Manglende etikk i Lågen

Sesongen i Numedalslågen er på hell, og jeg håper i likhet med andre sportsfiskere i elva å lande en augustlaks før moroa er over for i år. Men i sommer har jeg sett flere eksempler på oppførsel blant sportsfiskerne som ikke bare provoserer, men som bør få konsekvenser for personene det gjelder. Nylig viste jeg to britiske … Continue reading »

Categories: Laksefiske, Refleksjoner | Leave a comment

Slutt å sutre

  Akkurat som flåtefiskerne i Lågen, høster kilenotfiskerne uforholdsmessig mye villaks. Uten skam forsyner et lite antall personer seg grovt av en av havets flotteste ressurser. Det har jeg ekstremt liten sans for. I en artikkel NRK publiserte i dag, sutrer leder i Norges Fiskarlag, Kjell Ingebrigsten, over de relativt strenge reglene sjølaksefiskerne må forholde … Continue reading »

Categories: Forvaltning, Nyheter, Refleksjoner | Leave a comment

Det meningsløse laksefisket

Jeg skulle aldri fiske laks. Ørretjakt i inn- og utland stjal nok tid. Men planen gikk i dass. Ordentlig i dass. Dårlige venner ledet meg inn i fristelse. Jeg innser jeg er fortapt – og la disse ord være til skrekk og advarsel for andre som flørter med tanken om å bli laksefisker. Det er … Continue reading »

Categories: Laksefiske, Refleksjoner | Leave a comment

Godt nytt år!

  Kjære alle sammen, Det er bare timer igjen av 2014 og tiden er inne for å ønske dere et riktig godt nytt år! Takk for det gamle, og vær forsiktig med fyrverkeri i kveld. Har forresten oppdatert artikkelarkivet med gammel moro om fluefiske både i Norge og utenlands. Håper dere finner noe av interesse … Continue reading »

Categories: Refleksjoner | Leave a comment

Gullkroken

Gullkroken er uten tvil årets sportsfiskefest i Norge. Prisutdelingen ble i år arrangert for tredje gang, og omlag 500 mer eller mindre ivrige sportsfiskere var lørdag kveld samlet i Christiania Teater for å hylle noen av årets sportsfiskeprofiler. Dette var mitt første besøk på Gullkroken og jeg tror nok det blir mitt siste. Med fare … Continue reading »

Categories: Refleksjoner, Sosialt | Leave a comment

Jawohl

Det er ikke så ofte jeg tipser om andre fluefiskeblogger og -nettsteder, selv om jeg absolutt burde det. For det er definitvt mange dyktige og morsomme stangsvingere der ute. Men i dag kan jeg ikke la være å oppfordre dere til å besøke Mikael Engström og lese hans fantastiske historie “Jawohl”. Kort og godt noe … Continue reading »

Categories: Refleksjoner, Sjøørretfiske | Leave a comment