browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Artikler

Halfords siste notater

Frederic Michael Halford (1844-1914) var sentral i utviklingen av det moderne fluefisket. Nylig ble tørrflue-pionerens siste fiskedagbok, som omfatter årene 1912 og 1913, solgt på auksjon. Den gir et unikt innblikk i fiskehverdagen til verdens kanskje mest kjente fluefisker. Fiskedagboka til Halford er i bemerkelsesverdig god stand, selv om det sorte omslaget naturlig nok er … Continue reading »

Categories: Artikler, Historie, Ørretfiske | Leave a comment

Artikkel om tjuvfiskere

I årets første utgave av Jakt og fiske skriver jeg om tjuvfiskere.  Hvem er disse menneskene? Hvorfor gjøre seg til kjeltring for en sjøørret eller laks – om de er heldige? Og – hvordan forklarer de tjuvfisket, om de blir tatt? Artikkelen er også tilgjengelig for alle på magsinets egen nettside: Tjuvfiskere – kalde og kreative  

Categories: Artikler | Leave a comment

Nye artikler

Hei alle :) Jeg er i ferd med å oppdatere artikkelarkivet, med de siste års reportasjer fra Fluefiske i Norden og Jakt og Fiske. I tillegg kommer snart artiklene jeg har skrevet på engelsk for Flyfishers’ Journal (medlemsbladet til Flyfishers’ Club) på de engelske sidene. Håper dere finner noe av interesse.  Ellers er det hyggelig … Continue reading »

Categories: Artikler, Laksefiske, Ørretfiske | Leave a comment

Historien om Frank Sawyer

Frank Sawyer bandt seg inn i fluefiskehistorien med sin eminente fasanhalenymfe. Med sin nysgjerrighet, analytiske evne og nyskapende grundighet, maktet han å bringe arven fra 1800-tallets pionerer videre. Bøkene til River Avons mest berømte riverkeeper burde være pensum for enhver fluefisker. Nå kan du lese min historie om Frank Sawyer på nettsiden til Jakt og … Continue reading »

Categories: Artikler, Døgnfluer, Ørretfiske | Leave a comment

Danser med danicaer

Mai er en flott måned, og i sesongens ubestridte høydepunkt i kalkelvene i England. I disse dager klekker nemlig døgnfluenes gigant, Ephemera danica, til stor begeistring for både ørret og fluefiskere. I siste utgave av Alt om fiske kan du leser mer om “duffer’s fortnight”.

Categories: Artikler, Døgnfluer, Utlandet, Ørretfiske | Leave a comment

Slutt for Fluefiske

Synd, men sant. I mange år har utgivelsen av Fluefiske vært en fin påsketradsjon, men i år maktet ikke gutta bak, Pål Mugaas og Vilhelm Thilsesen, å få de økonomiske endene til å møtes. Konkurransen om annonsekronene er tøff, og med et stadig bredere digitalt tilbud er markedet for de gamle, gode magasinene i dag begrenset. … Continue reading »

Categories: Artikler, Nyheter | Leave a comment

Tre kalkelver på tre dager

Flugfiske i Norden nummer 1/2015 er i salg. Der kan du blant annet lese artikkelen min om tre kalkelver på tre dager: Avon, Wylye og Itchen.    

Categories: Artikler | Leave a comment