browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Laksefiske

Fantastic opening day on the Dee

  Back home after attending the traditional River Dee opening ceremony in Banchory, Scotland. What a trip it turned out to be! I hope you will enjoy this little report, in both words and pictures. Scotland had put its spring clothes on, when we arrived at Banchory Lodge at lunch time on Wednesday. How wonderful … Continue reading »

Categories: English, Laksefiske, Stemninger, Utlandet, Video (NEW) | Leave a comment

Flom ingen hindring

Hjemme etter et par fuktige dager i Skottland! Mye vann forvandlet Avon til en brun, stor flod, og forholdene var plundrete. Men sniking langs breddene, med en tung fortom og en stor Red Frances, ga likevel resultater. Helt inne ved land, i en liten, rolig lomme, tok jeg en liten, farget laks. Korte kast og … Continue reading »

Categories: Laksefiske, Utlandet, Video (NEW) | Leave a comment

Bendiks store dag!

Noen ganger er man på rett sted til rett tid. Ikke ofte, dessverre, men det hender ALT klaffer. Som i dag. I løpet av noen timer kjørte Bendik tre laks i Lågen. Den første, en ordentlig bamse, slapp dessverre etter noen minutters kamp. Men de to siste, de ble med helt inn! En stor dag for Bendik … Continue reading »

Categories: Laksefiske | Leave a comment

Spennende dager i Søråa

Jeg har med skam å melde aldri fisket laks i Trøndelag – før årets reise til Høylandet og Søråa. Det ble, skulle det vise seg, en svært positiv opplevelse og planene om å returnere i 2018 er allerede lagt. Her er en rapport fra turen – som kanskje gir inspirasjon til å tenke nytt kommende laksesesong? Vekkerklokka ringer tidlig. Det … Continue reading »

Categories: Laksefiske, Stemninger | Leave a comment

Prøv i dypet

Jeg har skrevet om det før, men det er verdt å gjenta: Er laksen i det vriene hjørnet, forsøk å fisk dypt og gjerne med en stor flue. Liten vannføring er aboslutt ingen hindring! Kombinasjonen tung synkefortom og diger Red Frances har funket som bare det for meg, både i Dee – som jeg allerede har skrevet … Continue reading »

Categories: Laksefiske | Leave a comment

Endelig lågalaks

Endelig er røyklaksen i (fryse)boks! Sesongen i Numedalslågen har så langt vært preget av “stang ut”-tendenser, iallefall for min dek, med flom og fisk som ikke har tatt flua ordentlig. Men i dag satt den omsider! Riktignok etter at jeg mistet en rett foran beina mine + en som bare satt på noen sekunder, men … Continue reading »

Categories: Laksefiske | Leave a comment

Flom!

I dag åpnet sesongen i den øvre delen av Numedalslågens lakseførende strekning. Kraftig nedbør og flom gjorde imidlertid forholdene svært vanskelige. Jeg skulle fisket på Stubben, men med vann til benken i fiskehytta, var det i grunnen bedre å reise hjem og sove videre. Vi tar’n en annen dag!

Categories: Laksefiske | Leave a comment