browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Mayfly time!

Posted by on 20/05/2014
River Test, Timsbury.

River Test, Timsbury.

Høydepunktet i de berømte kalkelvene sør i England er klekkingene av Ephemera danica – eller Mayflies som de kort og godt kalles i Storbritannia. Disse klekkingene begynner som regel midt i mai, øker i intensitet og fortsetter en uke eller to ut i juni.

I forbindelse med Flyfishers’ Clubs “Young Members Mayfly Weekends” i år, reiste jeg og Jan Reidar Abrahamsen på en kjapp og intensiv tur til Hampshire. Disse arrangementene er basert på at FFC-medlemmer som eier eller leier kalkelvfiske, inviterer klubbens yngre medlemmer til å komme og prøve lykken. Og siden medlemmer under 45 år regnes som yngre, tilhørerer vi faktisk den kategorien :) Bra for selvtilliten, om ikke annet.

Etter å ha satt til livs is, brus og pølser, reiste vi om ettermiddagen på selveste 17. mai. Turen gikk med fly til London, tog videre til Winchester og leiebil til Grosvenor Hotel i Stockbridge. Denne landsbyen er fast base når vi fisker i kalkelvene. Sentralt, uansett hvilken elv man fisker i, og veldig trivelig.

På ettermiddagen kom Mayfly-klekkingene ordentlig i gang

På ettermiddagen kom Mayfly-klekkingene ordentlig i gang

Strekningen vi skulle fiske, var Timsbury-beatene i River Test. Klokka ti om morgenen kom eieren og hentet oss på hotellet. Været kunne ikke vært bedre, med sol, massevis av varmegrader og en forsiktig vind. Herlig. Elva, derimot, viste seg å være ganske farget. Ikke uvanlig for kalkelvene, dessverre. At disse elvene alltid er “gin clear” er en myte, men for all del – vi stortrives likevel med å fiske ørret på historisk grunn.

Før lunsj var det lite overflateaktivitet. En og annen Mayfly dukket opp, men langt fra mange nok til å sette fart i ørretene. Jeg klarte riktignok å lure en av dem til overflaten, men flua slapp etter noen sekunders plasking. I løpet av ettermiddagen startet klekkingene for alvor, og med det stadig økende antallet døgnfluer, vaket ørretene mer og mer. Fra klokka 17 og utover hadde vi noen fine opplevelser! Lett var det imidlertid ikke. Jeg tok fire ørreter, den største på 1,2 kilo, pluss en harr. Jan tok én ørret.

En veldig fin dag, som ble avsluttet med middag og full pubrunde i Stockbridge.

Kampen er over. Denne ørreten veide 1,2 kilo

Kampen er over. Denne ørreten veide 1,2 kilo

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *