browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kuling i (flue)kastene

Posted by on 14/08/2014
Et rolig øyeblikk. Men idyllen varte ikke lenge

Et rolig øyeblikk. Men idyllen varte ikke lenge

Den er blant verdens flotteste elver – Lærdal. Så klar, at det å fiske i den er som å fiske i et akvarium.  Dessuten renner den gjennom et ubeskrivelig vakkert landskap, virkelig et postkort verdig. Selv bomturen til Lærdal i helgen var faktisk blant sesongens høyepunkt.

For å gjøre en tre dager lang historie kort: Det blåste hatter og halm, og verken jeg, broren min, Terje, eller vår gjest fra England, Roy, klarte å lande verken sjøørret eller laks. De var riktignok interessert, men det ble med noen drag, nugg og for sistnevnte et kort bekjentskap med en sjøørret, som etter bare noen sekunder trakk det lengste strået. Verten derimot, Peter, klinket til med en sjøørret på snaue to kilo. I dagene før vi kom landet han dessuten fisk på 2,8, 3 og 4,1 kilo. Vi skal med andre ord ikke bare skylde på den kraftige vinden. At dyktighet og erfaring er belønnes, er det liten tvil om.  Men ei heller er det tvil om at vind så kraftig at man i perioder må holde på hatter og nesten blåses overende, ødelegger opplevelse og muligheter. Dessverre.

Likevel synes jeg oppholdet var flott. Bare det å kunne rusle langs denne legendariske elva, med stanga klar, er et privilegium. Når vinden en sjelden gang løyet, var det ikke vanskelig å se fisk. Laks og sjøørret som gikk, hvilte og forsvant videre. Alene eller i flak.  Oppholdet i hytta bare noen kast fra Lærdal var strålende, det samme var selskapet. Herlig!

Krysser fingrene for at Lærdal blir 100% friskmeldt etter å ha vært i kne på grunn av gyro-parasitten. Og for at jeg får muligheten til å komme tilbake. Tilbake for å lure min første Lærdal-fisk.

Den elektriske stol

Den elektriske stol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *