browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

I Skues fotspor

Posted by on 16/10/2014
"The Weirs". Itchen nedstrøms den gamle mølla i Winchester

“The Weirs”. Itchen nedstrøms den gamle mølla i Winchester

Det er alltid hyggelig å tilbringe noen dager i Hampshire, sør i England. Som alltid sjekket broder Terje og jeg inn på Three Cups Inn i Stockbridge, da vi reiste til kalkelv-land i helgen. Planen var å bruke en dag i middelalderbyen Winchester, i selskap med vår gode venn Roy Darlington. Få, om noen, kan nemlig mer om nymfefiskets far, G.E.M. Skues, enn han, og vi ønsket å rusle i pionerens fotspor. Rett og slett legge ut på en guidet tur til Skues-relevante bygninger og steder i Winchester, avbrutt – naturligvis – av høyst nødvendige forsyningsstopp på noen av byens mange, trivelige puber.

Her foret ofte Skues ørretene i Winchester med brødsmuler.

Her foret ofte Skues ørretene i Winchester med brødsmuler.

Lørdag var værgudene i et godt lune. Det er godt å våkne, trekke gardinene til side, titte ut og se en knallblå himmel. En og annen sky var det, men det lovet svært godt. Snart fant vi frokostbordet verten Lucy holder av til oss, og en solid English breakfast senere, satt vi i bilen på vei til Winchester. En smilende Roy tok i mot oss med et stort smil og en kopp varm kaffe. Vi hadde ikke sett han siden vi fisket sammen i Lærdal i sommer, så før vi la ut på vandring

– Dere har lest Itchen Memories? spør Roy. Klart vi har. – Det var hit Skues ofte ruslet etter frokost for å mate ørretene med brødsmuler, fortsetter han, og peker på en liten kanal i Itchen-systemet som renner forbi statuen av Kong Alfred. Kanalen renner paralellt med det gamle Winchester Abbey, og knappe 100 meter lenger ned er Itchens hovedløp. Etter å ha kost oss med en pint lokalt øl og spist lunsj på verandaen til puben, fortsetter vi Skues-vandringen. Blant stedene Roy tar oss med til, er John Hollands berømte fluefiske-butikk like ved Wichester Catherdal, “the corner house” hvor Skues bodde da han oppholdt seg i Winchester, Itchen-strekningen the old Barge og hotellet “the George”, hvor the Mayfly Mess ble holdt. En flott dag som ble kronet med en ditto middag på Three Cups Inn.

Meg og Roy utenfor en av Winchesters mange fine puber

Meg og Roy utenfor en av Winchesters mange fine puber

Man kan jo ikke reise til Hampshire uten å fiske litt i kalkelvene. Mange steder er ørretsesongen avsluttet på denne tiden av året, men vi er så heldige å ha mulighet til å fiske en liten strekning – akkurat når vi ønsker. Søndag fisket vi derfor noen timer. Det hadde riktignok skyet litt til, men temperaturen var fin, den, og faktisk vaket det litt her og der. Dog var det, ikke overraskende, nymfer som var mest effektive. Før vi møtte Roy til en ny publunsj, noterte jeg to ørreter på om lag 400 og 700 gram, pluss en liten harr. Ikke dumt midt i oktober, det.

Dagen etter var det tid for hjemreise. Regnet høljet ned, så det var egentlig like greit. Nå kan vinteren komme.

Sesongens siste... Kalkelvørret på ca 700 gram.

Sesongens siste… Kalkelvørret på ca 700 gram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *