browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vakker film

Posted by on 15/02/2015
Frank Moore intervjues på Utah Beach

Frank Moore intervjues på Utah Beach

“Mending the line” er en annerledes film. Et friskt pust i jungelen av produksjoner laget for det tilsynelatende umettelige markedet av fluefiskere.

Tidlig om morgenen 6. juni 1944 starter det massive angrepet på Normandie. Angrepet var blant pilarene i Operation Overlord, de alliertes plan for å knuse Adolf Hitlers styrker og befri Europa. D-dagen, og kampene som fulgte de neste ukene, var som kjent svært brutale. I likhet med sivilbefolkningen, led begge sider enorme tap. Tusenvis av unge menn døde i Normandie.

Frank Moore var 21 år da han stormet i land på Utah Beach denne morgenen. Han overlevde, og kunne fortsette marsjen inn i det okkuperte Frankrike. Uten tvil dramatiske uker, men samtidig la den unge, fluefiskeinteresserte mannen merke til de flotte elvene de passerte.

Særlig én opplevelse gjorde inntrykk, minnes han i filmen. Da troppen krysset en bro, fikk Moore øye på en nylig fanget laks som hang utenfor en café. Ved siden av fisken sto en flott, gammel splitcanestang, og tanken slo ham: Tenk å kunne reise tilbake, når krigen var over, bevæpnet med en fluestang og ikke ei rifle…

Nesten 70 år senere gikk drømmen i oppfyllelse. Finansiert av innsamlede penger og med et filmteam fra Uncage the Soul Video Production på slep, returnerte Moore til Normandie. Med på reisen var dessuten kjæresten fra krigen, i dag hans kone, og sønnen. Resultatet er den vakre, sterke og tankevekkende dokumentaren ”Mending the line”.

Filmen kan lastes ned her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *