browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Idyll i mai

Posted by on 24/05/2015
Alene i vårskogen

Alene i vårskogen

Mai er en fantastisk måned!

Naturen våkner for alvor til liv, og når skogsveiene hjemme i Lardal endelig åpner for sesongen, går det ikke mange dagene før jeg reiser opp til det lille favorittvannet mitt. Selv om det bare huser ørret i relativt beskjeden størrelse, koser jeg meg stort på myrene rundt vannet. Fiskene vaker nesten alltid, og jeg kan ikke tenke meg noe morsommere enn å legge en fjærmygg-, maur- eller leptophlebia-imitasjon rett utenfor myrkanten, for så å vente på responsen. Da spiller det liten rolle om ørretene sjelden passerer 300, 400 gram.

Vårens vakreste: Leptophlebia

Vårens vakreste: Leptophlebia

Lørdag, på selveste pinseaften, gikk årets første tur opp til vannet og den lille, spennende elva som renner ut fra det. Været var det lite å utsette på, med 17 grader og sol. Deilig. Mens vår er i ferd med å bli til sommer nede i bygda, ligger naturen et par, tre uker etter her oppe. Hvitveisene er på sitt fineste, bjørka i ferd med å springe ut og i skyggefulle områder ligger det fremdeles snøflekker. Det var ikke mange insektene å se, men enkelte døgnfluer og flyvemaur var nok til å lokke noen ørreter til overflaten. Ettermiddagen resulterte til slutt i fem ørreter, mens et par slapp med skrekken.

Selv en liten kulp kan huse en stor overraskelse

Selv en liten kulp kan huse store overraskelser…

Visst er det stas med vårfiske etter laks i Skottland, storørretjakt på Island og tørrfluefiske i verdensklasse i USA. Jeg er heldig som får oppleve det. Men et fluefiskeår uten å vende tilbake til vannet oppe i lia er utenkelig. Det finnes ikke noe bedre sted i hele verden når batteriene skal lades og den mentale harddisken trenger en opprydding.

Med det ønsker jeg alle fluefiskevenner en riktig god 2015-sesong. Nyt øyeblikkene.

En typisk ørret fra go'vannet

Ørret fra go’vannet

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *