browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

September-laks i Tweed

Posted by on 16/11/2016
Upper Dryburgh, River Tweed

Upper Dryburgh, River Tweed

Mitt første møte med legendariske River Tweed, på grensen mellom Skottland og England, gikk i grunnen over all forventning. Alle som fisker laks vet at det å være på rett sted til rett tid, ofte er vanskelig å time. Med bare to dager til rådighet regnet jeg ikke med å få fisk, men man håper jo alltid…

Med ghillie Rod Dixon

Med ghillie Rod Dixon

Men jammen ble det ikke en frøken på 8 til 9 pund da jeg fisket valdet Upper Dryburgh i Melrose. Dette til tross for at det var lite vann, sol fra nesten skyfri himmel og statistikkene viste sørgelig dårlige fangster i nesten hele elva i år. Fisken tok en Red Francis i Hotel Pool, og etter noen spennende minutter kunne ghillie Rod Dixon omsider håve fisken. I Tweed går det blank fisk hele året, faktisk varer sesongen ut november, men min laks hadde begynt å få farge og hadde åpenbart stått på elva en liten stund. Moro var det likevel.

Fish on!

Fish on!

Jeg fisket i tillegg valdet Ashestiel, lenger opp i Tweed, men selv om det viste seg bra med laks, lot ingen av dem seg lure av verken meg eller de andre fiskerne som var der. Pappa var med på turen, og det er han som har tatt de supre bildene dere ser her.

Ca. 4 kilo

Ca. 4 kilo

Med denne reisen til Tweed er 2016-sesongen over for mitt vedkommende, men nå begynner en ny hyggelig sesong – nemlig sesongen for artikkelskriving og foredrag. Informasjon om de ulike foredragene jeg kan tilby finnes på denne siden, ta gjerne kontakt om noe skulle være uklart. Ønsker alle en super mørketid – og hyggelige kvelder med planleggingen av små og store fisketurer i 2017.

Glad ghillie og ditto fluefisker

Glad ghillie og ditto fluefisker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *