browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Borte bra, men hjemme best

Posted by on 29/05/2017
Mai-moro i Vestfolds skoger

Mai-moro i Vestfolds skoger

Mai er en herlig måned! I mine hjemtrakter, Lardal, fester våren for alvor grepet og naturen strutter av liv. Ikke sjelden opplever vi perioder med ganske intens varme, og det setter naturligvis fart i insektsklekkingene. Da gjelder det å kjenne sin besøkelsestid.

Noen av turene jeg setter aller mest pris på gjennom en lang fluefiskesesong, er nettopp mai-turene til de mange skogsvannene på begge sider av Lågendalen. Det er godt å kjenne sola, godt å høre fuglesangen og godt å se ørretene vake. Det er langt, svært langt, mellom de virkelig store fiskene, men det spiller liten rolle. Å servere en maur-, hårmygg- eller døgnflueimitasjon, for så å vente på at sultne ørreter slår til, oppsummerer mitt fluefiske. Nettopp det øyeblikket er magisk! Og om fisken veier 300 gram eller adskillig mer, ja, det er uvesentlig.

I helgen tilbrakte jeg og Terje en super ettermiddag ved et lite, bortgjemt vann, hvor vi sjelden reiser hjem uten en stekefisk eller to. Det var godt og varmt, 26, 27 grader, helt vindstille og ikke en sky på himmelen. Med hver vår Black Gnat plukket vi flere ørreter, og Terje lurte turens største – en noe slank fisk på snaue 400 gram. Herlig!

Belønningen :)

Belønningen :)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *