browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Foredrag til høsten og vinteren?

Posted by on 01/07/2019

Ta kontakt på post@mortenharangen.no eller 41293770

Noe av det hyggeligste jeg gjør, er å reise land og strand rundt for å holde foredrag om fluefiske. Ikke bare for rene fiskeforeninger, men også for jakt- og fiske-foreninger, andre naturinteresserte, for ulike organisasjoner, på messer, bibliotek og i butikker som selger utstyr for fiske og friluftsliv.

Nå, i juli, er det stort sett stille på foredragsfronten. Ikke så rart, mange av oss er opptatt med både familieferie og fisketurer. Men høsten kommer fort nok, den, og ønsker dere å booke et foredrag, anbefaler jeg å ta kontakt så fort som mulig. På foredragssiden finner dere en oversikt over ulike ørret- og lakseforedrag, fra inn- og utland, men jeg tilpasser gjerne tema og lengde, hvis det er ønskelig.

Med det gjenstår det bare å ønske alle en riktig god fiskesommer! Under det neste bildet følger noen tilbakemeldinger fra tidligere oppdragsgivere :)

Foredrag i Harstad

I forbindelse med “Villaksens år” hentet vi inn Morten Harangen til å holde et foredrag med gode laksehistorier og forvaltning av villaksen. Med sterk formidlingsevne presenterte han historier fra forskjellige elver i Skottland. Ikke bare om fangst og fisketeknikker, men også om det særegne miljøet rundt laksefisket i Skottland (…) Morten er også lokalkjent i Numedalslågen, og leverte fantastiske historier fra lakselordene tidlig på 1800-tallet, til dagens mer moderne fiske med blant andre vår tidligere Kong Olav som medvirkende (…) Jeg fikk et veldig godt inntrykk av Morten og hans kunnskap om laksen, og vil uten å tenke meg om benytte meg av ham flere ganger (Raimon Igelkjøn, leder fiskeutvalget, Sandefjord JFF).

Gjennom en lugn og behagelig fortellerkunst ble vi med Morten til det sørlige England hvor de berømte og historiske kalkelvene renner. Med flotte bilder – både av omgivelsene og vakende ørret – ble dette formidlet. Dette foredraget bør oppleves. Om du i utgangspunktet ikke er interessert i det moderne fluefiskets historie, blir du det etter Mortens foredrag! (Terje Christiansen, leder, fluegruppa, Grenland Sportsfiskere)

Foredraget om fluefiske i Montana var en fin kombinasjon av fiske, natur, kultur og historie. Vi fikk et godt innblikk i hva Montana har å by på fiskemessing, både når det gjelder elvene, fisken og de omgivelsene fisket foregår i. Samtidig fikk vi en god presentasjon av fluefiskestrategi i flere av Montanas elver. Teknikker, fluer, klekkinger og utstyr ble formidlet på en god og illustrerende måte. De flotte bildene og Mortens gode formidlingsteknikk, med innslag av lun humor, gjorde det hele til en trivelig og informasjonsrik kveld. Den tematiske variasjonen i foredraget, hvor vi også fikk kjennskap til Montanas kultur og historie, bidro til å sette fluefiske inn i en større sammenheng, og løfte frem andre viktige aspekter rundt en spennende hobby. (Jan Ove Vasaasen, Lillehammer Sportsfiskerforening)

Et populært foredragstema: Vårfiske i Skottland

I was delighted to host Morten at Orvis Banchory when he gave a talk to anglers, ghillies and proprietors. “”Victorian adventures in Norway” gave us an interesting and entertaining insight into the history and links between the Victorians and Norwegian salmon fishing. It was a very enjoyable evening, and we look forward to welcoming Morten again, when he returns to fish the River Dee (Scott Rutherford, Manager Orvis Banchory)

His knowledge and passion on this particular chapter of Norway’s fishing history was evident throughout, and was enhanced further by with a wonderful collection of slides and rare photographs which kept the audience captivated and engaged. I can wholeheartedly recommend Morten as a guest speaker to any fishing group or club. We are looking forward to a return visit next year! (Nicholas Steedman, Young Members Representative Flyfishers’ Club, London)

Morten’s talk drew a good crowd of people. He did an excellent presentation which held the attention of the audience and offered a fascinating insight into a bit of history that many of us were not aware of. It was obvious that Morten was very passionate about this subject and he passed this on to the attendees very well. Morten was very flexible and generally a pleasure to work with. (Roderic Hall, Manager Farlows Travel)

 

Klar :)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *