browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Med D2 på slep

Posted by on 05/11/2019

Kalkelvfiske i D2, sommeren 2019

Det er vinter. Bakken dekkes av et tynt lag snø og den kalde vinden river i nesa. Det er tid for å fyre i peisen, nyte en god rødvin og se tilbake på årets sesong langs elver og vann. Jeg har lyst til å dele noen minner fra turen jeg og et knippe gode venner gjorde til Englands berømte kalkelver i mai/juni.

Da hadde vi journalist Ola Jordheim Halvorsen og fotograf Thomas Ekström på slep. Det vil si, “på slep” i uttrykkets mest positive forstand. Gutta jobber for D2, som er det prisbelønte feature-magasinet til Dagens Næringsliv. Oppdraget deres var å ta leserne med til det moderne fluefiskets vugge – i ord og bilder.

I løpet av en liten uke, fartet teamet Hampshire rundt, delvis med oss og delvis uten. De var med på klassisk Mayfly-fiske i Test, traff lokale guider og medlemmer i Storbritannias eldste og, trolig, mest eksklusive fluefiskeforetning: The Houghton Club, etablert allerede i 1822 og med base i Stockbridge. Jeg synes resultatet ble strålende, og har lyst til å rette en takk til gutta for hyggelig selskap og godt samarbeid.

Her kan du lese hele artikkelen :)

Under ser du et utvalgt fotografier, fra ei økt i River Test – nærmere bestemt på fantastiske Houghton Lodge. Å ta fiske “på kommando” er ikke bestandig like enkelt, men denne gangen klaffet alt.

Daniel Busk, Houghton Lodges eier, kom ned for å snakke fluefiske.

Boksens hemmeligheter

Innafor…

Klassisk ørretfiske

Tålmodighet

Nye kast…

Fast fisk

Kampen over

Halvannenkilos som tok en Mayfly-klekker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *