browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Referanser

 

Talk at Flyfishers' Club, London, 2011.

Foredrag i Flyfishers’ Club, London, 2011.

MONTANA – DER ELVEN RENNER:

*  Foredraget om fluefiske i Montana var en fin kombinasjon av fiske, natur, kultur og historie. Vi fikk et godt innblikk i hva Montana har å by på fiskemessing, både når det gjelder elvene, fisken og de omgivelsene fisket foregår i. Samtidig fikk vi en god presentasjon av fluefiskestrategi i flere av Montanas elver. Teknikker, fluer, klekkinger og utstyr ble formidlet på en god og illustrerende måte. De flotte bildene og Mortens gode formidlingsteknikk, med innslag av lun humor, gjorde det hele til en trivelig og informasjonsrik kveld. Den tematiske variasjonen i foredraget, hvor vi også fikk kjennskap til Montanas kultur og historie, bidro til å sette fluefiske inn i en større sammenheng, og løfte frem andre viktige aspekter rundt en spennende hobby.
(Jan Ove Vasaasen, Lillehammer Sportsfiskerforening, 2015)

 

SAGAØYAS EVENTYRLIGE ØRRETER:

* Røyken & Åros JFF hadde gleden av å ha besøk av Morten Harangen i januar 2016. Morten holdt sitt fordrag om fiske på Island for 25 ivrige fluefiskere. Et inspirerende foredrag som garantert førte til akutt reiselyst hos tilhørerne. Anbefales!
(Gisle Helgesen, Røyen & Åros JFF, 2016)

* Morten Harangen har en unik evne til å fange sitt publikum med sine bildeforedrag. Han levendegjør bildene sine og får med historikken rundt på en fremragende måte. Hans behagelige stemmebruk gjør at vi alle føler vi er med på reisen.
(Sylvia Nøstrud, senterleder sone Stavern og Brunlanes, Larvik kommune, 2008)

 

FRANSKE FRISTELSER OG ENGELSK ETIKETTE:

* Takk for et flott foredrag fra de klassiske, engelske kalk-elvene til de mer ukjente, men spennende franske perler. Supre bilder, fine beskrivelser samt gode tips gav oss tilhørere lengtende blikk mot ny sesong, nå i det verste vintermørket. Kombinasjonen fiske i disse elvene og familieferie gav noen og enhver av oss ideer om hva neste års reisemål kan være. Vi er heldigvis ikke så mange månedene unna ny sesong, og etter den tar vi kontakt for nye foredrag.
(Per Arne Reinemo, Hedemarken fluefiskeforening, 2015)

 

ENGLAND – FLUEFISKETS VUGGE:

* Bra kåseri av Morten Harangen. 30 medlemmer fikk oppleve ørret-eventyret i de gamle kalkelvene i sør-England. Dette blir nokså annerledes enn å drasse 20 kilos sekk 3 timer inn på vidda uten å se tegn til folk. Annerledes men hyggelig og behagelig.
(Stein Wines, sekretær, Oslo Sportsfiskere, 2010)

* Gjennom en lugn og behagelig fortellerkunst ble vi med Morten til det sørlige England hvor de berømte og historiske kalkelvene renner. Med flotte bilder – både av omgivelsene og vakende ørret – ble dette formidlet. Dette foredraget bør oppleves. Om du i utgangspunktet ikke er interessert i det moderne fluefiskets historie, blir du det etter Mortens foredrag!
(Terje Christiansen, leder, fluegruppa, Grenland Sportsfiskere, 2009)

* Morten Harangen var inbjuden till Svenska Flugfiskemässan i Stockholm 2008 för att hålla ett intressant föredrag om kalkströmmarna i England. Han berättade med inlevelse om hur han och brodern under flera år reste till England för att uppleva detta intressanta öringfiske. Föredraget präglades av en finstämdhet och ett stort engagemang.
(Ulf Berglund, Mountain Media, 2008)

 

EN FLUEFISKERS BEKJENNELSER:

* “En fluefiskers bekjennelser” er et foredrag som favner bredt, og passet derfor perfekt for en fiskeklubb med stor spredning i både alder og interesser. Det fortelles levende om fluefiske etter ørret og laks, fra de mest kjente stedene i verden til den lokale barndomselva. Historie, kultur og tradisjon får sin velfortjente plass i foredraget, og her sitter Morten på mye kunnskap som vil være nytt for de fleste. Vi sitter fornøyde igjen, og takker for innsikt, tips, anekdoter og for en særs hyggelig kveld!
(Øyvind Solstad, Ramnes Sportsfiskere 2022)

* Morten Harangen med ny suksess på OS medlemsmøte. Om lag 23 medlemmer opplevde på ny Harangen og hans opplevelser med fluestangen gjennom mange land. Det ble et hyggelig gjensyn (…) og heldigvis deler han sine opplevelser med andre, f.eks denne lune kvelden med god stemning. Bra igjen Morten !
(Oslo Sportsfiskere, 2013)

* ØJFF takker for et meget inspirerende foredrag. Bilder av ypperste merke fra inn- og utland som varmet i vinterkulda. Historiene og vinklingen i “En fluefiskers bekjennelser” traff selv hardbarkede laksefiskere fra Drammenselva. Kan virkelig anbefales til et bredt publikum!
(Tor Arne Andreassen, Østsiden Jeger- og Fiskerforening, 2010)

* Fiskerne fikk valuta for pengene da de var samlet for å høre på Morten Harangen fortelle om: ”En fluefiskers dagbok” på medlemsmøtet til OJFF på Skogsland 19. oktober. Han krydret fortellingene sine med masse flotte bilder fra sine turer.
(Trygve Solstad, Oppegård Jeger- og Fiskerforening, 2009)

 

LAKS PÅ HJERNEN:

Et lærerikt foredrag om laksefiske, med fine bilder og interessante linjer mellom eldre tiders fiske med engelsk overklasse til moderne fluefiske etter laks
(Edvard Bergene, Trondheim Sportsfiskere, 2015)

* En rekke ganger har vi i Grenland Sportsfiskere hatt Morten som foredragsholder. Det er alltid interessant og hyggelig. Denne gang var laksefiske tema. Som ihuga fluefisker etter ørret hadde han fisket i mange år uten å tenke at laksefiske var noe for han, til tross for at han har vokst opp i nærheten av ei lakseelv… Med en stor porsjon selvironi over hvor vanskelig det skulle bli å fange sin første laks, ble vi faktisk glade på Mortens vegne over å se han endelig lykkes! Vi ble med på laksefiske i Norge og Skottland, med en kulturhistorisk vinkling på fisket. Morten er grundig, og svært interessert, i dimensjonene rundt laksefisket – her er det ikke bare fisketeknikker som er tema. Foredraget gjenspeilet mye av «sannheten» i laksefiske – ikke så mange og gedigne fisker, men mye av stemningen rundt fisket fikk han formidlet. Selv bor jeg i nærheten av et laksevassdrag – det «skumle» med foredraget til Morten er at jeg også kan bli hekta på laksefiske…
(Terje Christiansen, leder, fluegruppa, Grenland Sportsfiskere, 2015)

 

LAKSELORDENE I LÅGENDALEN:

* Morten Harangen er en formidabel foredragsholder og formidler. Fortellingene om laksefisket fra 100 år tilbake er spennende i seg selv for de som i utgangspunktet er interessert, men Morten har en helt egen evne til å formidle, noe som gjør at alle og enhver brått blir laksefiske-entusiaster. Historiene han forteller er både spennende, morsomme og rørende; et realt Kinderegg!
(Christina Franksdatter Bøhler, “Sentralen” – samfunnshuset i Svarstad, 2022)

 

SKOTTLANDS FIRE STORE:

 

LANGS LÅGEN: 

* Tilbakemeldingene fra våre medlemmer etter foredraget, var svært gode. Det inneholdt en nyttig blanding av faglige og historiske fakta, sammen med gode historier og flotte bilder. Anbefales!
(Øystein Cock Rønning, fylkessekretær, NJFF Vestfold, 2017)

* Harangen hadde et engasjerende foredrag med flere innfallsvinkler. Med flotte bilder både fra nå og fortid, snakket han til oss som sportsfisker, historiker, forvalter og naturelsker. Selv om han har fisket i mange vann og elver verden over, så er fortsatt hans hjemlige områder
langs Numedalslågen de gjeveste. Og han var tydelig på sin appell til oss alle: bedre å være føre var i forhold til forvaltning av natur ressurser.
(Øyvind Bergene, Lardal Rotary, 2015)

* Morten Harangen er en dyktig foredragsholder. Dessuten er han fleksibel og imøtekommende ovenfor arrangøren, noe som er særlig viktig for oss amatører i bransjen.
(Aina Johnsen Rønning, Folkeakademiet i Drammen, 2008)

 

 

GJENNOM NORGE MED DAMPSKIP OG KARJOL:

* Årets lysbildekåseri i Sannidal Historielag er et av de beste som har vært i historielagets regi. (Kragerø Blad 11/4 2006)

* Gjennom Norge med dampskip og karjol” ga en unik fremstilling av en reise i fortid og nåtid. De gamle bildene er en enestående samling med stor historisk verdi (Sverre G. Grue, Aasgaardstrand og omegn historielag, 2007)

* Jeg kan anbefale “Gjennom Norge med dampskip og karjol” v/ Morten Harangen. Meget hør- og severdig foredrag satt i scene av en dyktig forteller.(Bjørn Olsen, Larvik og Sandefjord Veteranvognkubb & Norsk A-Modell Klubb, 2008).

 

VICTORIAN ADVENTURES (TALK AT THE FLYFISHERS CLUB, LONDON)

You gave the Flyfishers’ Club a really fascinating talk in February about the pioneers of the River Lågen. You have done an enormous amount of excellent research to enlighten us on the intrepid Victorians who were lured by the art of angling to this fisherman’s idyll. Those members and their guests who were fortunate enough to hear your talk were very lucky and privileged, and enjoyed it immensely.
(Antony Pinsent, President of the Flyfishers Club, London, 2011)

* Your talk was truly excellent – fascinating and beautifully presented. Speaking for myself, I forgot completely that you are not a native English speaker.
(Peter Lapsley, editor Flyfishers’ Journal, London, 2011)