browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

03: Franske fristelser og engelsk etikette


Kalkelvene i Frankrike får sjelden oppmerksomhet i Norge. Rart, egentlig, siden landet er en særdeles populær feriedestinasjon og dessuten kan by på et utfordrende fluefiske i særdeles behagelige omgivelser.

Normandie er kjent for den blodige D-dag-landgangen sommeren 1944. Men blant distriktets krigsminnesmerker, små, trivelige landsbyer og andre attraksjoner, renner et stort antall kjente og ukjente kalkelver. De huser vill ørret, og er man heldig, opplever man intense døgnflueklekkinger.

Sommeren 2010 reiste jeg og broren min, Terje, til ”kjendisene” Risle og Andelle, omtalt i Pezon et Michel-pioneren Charles Ritz bok “A Fly Fishers’ Life”, samt lille, bortgjemte Sienne. Fluefisket varierte fra håpløst til strålende, men det var likevel tett mellom høydepunktetene!

Vi besøkte for eksempel Fario Club, og tilbrakte en morsom ettermiddag og kveld på deres private kalkelv-strekning og i den gamle stallen som fungerer som fiskehytte. Champagne- og ostefaktoren var høy!

Eller tas publikum med til Omaha Beach, kystperler som Honfleur og Trouville, gamle hoteller, kunstnerhjem og herregårder.

Etter pausen fortsetter turen over kanalen, og til det moderne fluefiskets vugge: Kalkelvene sør i England. Hensikten er å vise forskjeller og likheter, både hva tradisjoner,  pris, tilgjengelighet og opplevelser angår.

I over ti år har jeg trålet kalkelvene i Hampshire og Wiltshire, og dere får se bilder fra Itchen, Test og et mindre kjent – men vel så interessant – alternativ.

Varighet: Ca. 2 x 45 minutter