browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

04: England – fluefiskets vugge

Abbotts Barton, River Itchen

Bli med til det moderne fluefiskets vugge! Det var i de vakre, utfordrende og sagnomsuste kalkelvene sør i England, pionerer som George Selwyn Marryat, Francis Francis, Frederic M. Halford, G.E.M. Skues og Frank Sawyer utviklet fluefisket slik vi kjenner det – basert på imitasjon av insekter.

I snart 25 år har jeg fisket regelmessig på historisk grunn. Gjerne i mai, under de intense Ephemera danica-klekkingene, men i tillegg blir det ofte et besøk om våren, midt på sommeren eller kanskje på høsten. Sesongen i kalkelvene er misunnelsesverdig lang.

Publikum tas i dette foredraget med til kjente strekninger og ukjente perler i Itchen, Test, Avon og andre frodige kalkelver. Noen er tilgjengelige for allmennheten, andre er meget eksklusive.

En reise til kalkelvene handler om mer enn bare fluefiske. Selv om ørretene, det rike insektslivet, teknikk, ulike imitasjoner, de gamle heltene, regler og etikette vies stor oppmerksomhet, tas publikum med til sjarmerende landsbyer, imponerende katedraler, sjelfulle puber og andre, kjente attraksjoner.

Dessuten kan jeg love et spennende besøk i ærverdige Flyfishers’ Club i London, hvor noen av fluefiskehistoriens mest berømte klenodier er stilt ut.

Varighet: Ca. 2 x 45 minutter.

The Mayfly, River Test