browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

09: Skottlands fire store

En 12,3 kilo tung springer fra Spey

En 12,3 kilo tung springer fra Spey

Bli med til Skottlands fire store lakseelver: Dee, Tweed, Spey og Tay.

Mens utviklingen av det moderne fluefisket etter ørret forbindes med England, er fluefisket etter laks knyttet til Skottland. Adskillige nordmenn åpner laksesesongen med en reise til Skottland, kanskje allerede i januar. For dem som ønsker å forlenge sesongen etter at våre elver stenger, byr Skottland på muligheter gjennom høsten og helt til november.

I dette foredraget tar jeg publikum med til Dee, Tweed, Spey og Tay. Vi blir med på den tradisjonelle sesongåpningen i januar/februar, jakter vårens blanke, feite springere, fortsetter med å fiske sommerlaks og avslutter sesongen med sent høstfiske i fasjonable omgivelser. Siden jeg er opptatt av vår kjære hobbys historie, får den en naturlig plass i foredraget. Pionerer, anekdoter og rekordfisker presenteres med fun facts og glimt i øyet, det samme gjelder de små idylliske landsbyene, lokale pubene, destilleriene og ikke minst slottene som rammer inn laksefisket i Skottland.

“Skottlands fire store” er forhåpentligvis et foredag til inspirasjon og glede – og kanskje mine tanker om fluevalg og taktikk generelt  være nyttige for deg som har lyst til å utvide horisonten og prøve deg på laksen i Skottland. Det er vel verdt turen!

Foredraget varer i 2 x ca. 45 minutter.

Banchory, River Dee

Banchory, River Dee


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *